رمان نظم نوین جهانی گاردین به سبک ترامپیسم

روایت «گاردین» از نظم نوین جهانی به سبک ترامپیسم

بر اساس گزارش روز شنبه ایرینااین روزنامه انگلیسی با اشاره به تجربه دشوار تصمیمات ناگهانی دونالد ترامپ در دور اول ریاست جمهوری اش، تصریح کرد که غیرقابل پیش بینی بودن زیاد همراه با خودخواهی و اعتماد به نفس زیاد ترامپ، کار را برای دیپلمات های آن زمان سخت کرده است.

گاردین افزود که با وجود تبریک های رسمی، این احساس اضطراب بازگشته است. اگرچه تنها 4 درصد از رای دهندگان آمریکایی گفتند که سیاست خارجی مهم ترین موضوع آنها در انتخابات است، اما این موضوع به نگرانی بزرگی برای کسانی تبدیل شده است که از بیرون به آن نگاه می کنند.

این گزارش بازگشت ترامپ به قدرت را وارد کردن مواد بسیار انفجاری به دنیای پرتنش کنونی توصیف کرد و اعلام کرد که جنگ در اوکراین و درگیری‌های ایران و رژیم صهیونیستی ادامه دارد و احتمال وقوع جنگ سوم با چین مطرح است. از نظر تحلیلگران سیاست خارجی جمهوری خواه، حداقل دو مورد از این جنگ ها اضافی هستند. با این حال، جای تعجب است که ترامپ همچنان پیشنهادهایی مانند پایان دادن به جنگ در اوکراین ظرف 24 ساعت، اخراج 10 میلیون مهاجر و صحبت درباره ناتو را ارائه می دهد.

این روزنامه انگلیسی در بخشی با عنوان “صلح از طریق قدرت؟” جرمی شایبرو از شورای روابط خارجی اروپا گفت که دولت دوم ترامپ باید تفکر خود را تغییر دهد تا مطمئن شود که ایالات متحده می تواند از خود محافظت کند و بازدارندگی خود را در دنیایی که به طور فزاینده خطرناکی حفظ کند، حفظ کند.

بر اساس این گزارش، در هر صورت، تحلیلگران معتقدند دوره دوم ترامپ باید متفاوت باشد زیرا چالش ها تغییر کرده اند.

در این گزارش همچنین به ماهیت تعامل ترامپ با پوتین اشاره شده است: اولین آزمون سیاست «معامله ای» ترامپ در رابطه با اوکراین خواهد بود. معاون وی یکی از سناریوهای احتمالی را اینگونه توصیف کرد: ترامپ با روس ها، اوکراینی ها و اروپایی ها می نشیند و از آنها می خواهد که خودشان به توافق صلح برسند.

یک رمان

براساس اظهارات جی مشاور امنیت ملی ترامپ گفت: ترامپ در مقاله ای برای فارین افرز از اوکراین حمایت می کند، مشروط بر اینکه اروپا هزینه بیشتری بپردازد.

یک رمان

گاردین همچنین درباره سیاست های ترامپ در قبال چین گزارش داد که همه این اقدامات برای یک هدف انجام می شود و آن تمرکز کامل بر چالش پیش روی چین است. آیا چین باید تصمیم بگیرد که تایوان را اشغال کند یا نه؟

در پایان این گزارش تاکید شده است: این احساس که چین اصلی ترین تهدید راهبردی است در تفکر سیاست خارجی ترامپ کاملا مشهود است.

منبع: https://www.irna.ir/news/85654484/%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D9%86%D8%B8%D9%85-%D9%86%D9%88%DB%8C%D9%86-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D8%A8%DA%A9-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE%DB%8C%D8%B3%D9%85